Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βαριά ήττα για την Ένωση






Λίγο οι απουσίες, λίγο τα λάθη της άμυνας, λίγο η τραγική μέρα του Dimi και ήρθαν τα... πολλά γκολ από την Αντερλεχτ (4-1). Η ΑΕΚ έχασε και τον Μανωλά με ηλίθια αποβολή.




Αν η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται τότε για την ΑΕΚ τα... μαντάτα ενόψει της συνέχειας στη φάση των ομίλων του Europa League είναι σίγουρα «εφιαλτικά». Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ γνώρισε βαριά ήττα από την Αντερλεχτ και το κυριότερο έδειξε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική πως δεν δύναται να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω σε αγωνιστικό επίπεδο από τη συμμετοχή και μόνο αυτή στη διοργάνωση.
 
Μπορεί ως ένα σημείο να αποτελεί δικαιολογία η αγωνιστική απραξία για την παρέα του Τραϊανού Δέλλα, ωστόσο η εικόνα της ομάδας ήταν στο μεγαλύτερο βαθμό απογοητευτική έως τραγική. Κάκιστη αμυντική λειτουργικά και ανασταλτικό παιχνίδι, προβληματική ανάπτυξη, ανύπαρκτα τρεξίματα ήταν μερικά από τα στοιχεία που διέκριναν το παιχνίδι της ΑΕΚ που αν εξαιρέσουμε ένα 10λεπτο στο πρώτο 45λεπτο στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα είχε το ρόλο του παρατηρητή.
 
Και σε ατομικό επίπεδο τα μαντάτα δεν ήταν καλά. Κακός ο Dimi με μεγάλη ευθύνη στο πρώτο τέρμα στο 16΄ που σημείωσε ο Σουάρες (ο κορυφαίος της αναμέτρησης), μέτριοι οι Καράμπελας, Δέλλας, εκτός ματς οι Γεωργέας, Γκέντζογλου και έχουμε συνέχεια. Ο Βάργκας άφησε καλά μηνύματα αλλά είναι πολύ πίσω... Επιθετικά; Αν εξαιρέσουμε τον Λεονάρντο που ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η ΑΕΚ (ο Βραζιλιάνος έδωσε απαντήσεις και σε όσους υποστήριζαν πως παίζει καλύτερα όταν έρχεται από τον πάγκο) όλοι οι υπόλοιποι ήταν σκιά του εαυτού τους.
 
Ο «Λύμπε» απλά δεν φάνηκε καθόλου στον αγωνιστικό χώρο, το ίδιο και ο αντικαταστάτης του Μπέλεκ, τη στιγμή που ο Γκούντγιονσεν προφανώς θυμόταν μόνο τις εποχές που χειροκροτούσε την Αντερλεχτ και όχι ότι βρισκόταν στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο. Οι Λαγός και Κάρλος απλά είτε έπαιζαν είτε όχι (για όσο αγωνίστηκαν και οι δυο) ήταν το ίδιο και το αυτό και ταυτόχρονα ο Σιαλμάς απλά καλό θα είναι να τοποθετείται κοντά στην περιοχή αφού εξτρέμ δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει...
 
Για τελευταίο αφήσαμε τον Κώστα Μανωλά για τον οποίο ότι και να πει κανείς είναι πλέον λίγο. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ (το λιγότερο όμως) μήπως τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο βάλει μυαλό αυτό το απείθαρχο παιδί. Δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται μαζί του, κανείς δεν τον δουλεύει για να διορθώσει τα λάθη του και προφανώς ο Χιμένεθ και ο Δέλλας έχουν απλά σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν άλλο... Τέτοιο ταλέντο, με τόσα καλά στοιχεία, απλά θα πάει χαμένο με μαθηματική ακρίβεια.
 
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να σημειώσουμε σ' αυτό το ματς είναι η απόδοση του Μάριο Σουάρες ο οποίος μπορεί να μην είναι Ουρουγουανός και να μην αγωνίζεται στην Λίβερπουλ, αλλά έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έκανε πράματα και θάματα γι' αυτό και ολοκλήρωσε το ματς έχοντας σκοράρει 3 φορές.
 
Μετά το διπλό της Λοκομοτίβ στην Αυστρία επί της Στουρμ Γκρατς οι «κιτρινόμαυροι» απλά πρέπει να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ την Στουρμ για να έχουν κάποιο ποσοστό πιθανοτήτων για πρόκριση. Δύσκολο βέβαια μια και η Λοκομοτίβ Μόσχας είναι σαφέστατα σε πολύ καλύτερη μοίρα από την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα...
Η Ενωση πρέπει να διορθώσει πολλά σε λίγες μέρες γιατί την Κυριακή αντιμετωπίζει μία έτοιμη ομάδα, τον Εργοτέλη στο κεκλεισμένων και θυρών ΟΑΚΑ, έπειτα αγωνίζεται ξανά την Τετάρτη (21/09) στα Πηγάδια με αντίπαλο την Ξάνθη, ακολουθεί σε τέσσερις μέρες το ματσάκι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και φυσικά στις 29/09 και 02/10 υπάρχουν οι αγώνες με Στουρμ και Πανιώνιο αντίστοιχα.
 
Man of the match:
Αν μη τι άλλο ο συγκεκριμένος... τίτλος ανήκει σε απόλυτο βαθμό στον Μάριο Σουάρες. Ο Αργεντινός επιθετικός της Αντερλεχτ έκανε πάρτι με την άμυνα της ΑΕΚ και ειδικά με τον Νίκο Γεωργέα τον οποίο εξέθεσε σε πολλές περιπτώσεις το πρώτο γκολ που σημειώνει είναι... δώρο του Dimi, αλλά στο 3-1 και στο 4-1 έκανε απλά πάρτι και έβαλε γκολάρες!
 
Αδύναμος κρίκος:
Αν κρίνουμε από τα γκολ που δέχτηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κυρίως το πρώτο, αναμφισβήτητα έδειξε πως δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση. Ισως να μην έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του κάτι που μάλλον δεν ισχύει αφού αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε ζητήσει να μην αγωνιστεί. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να νιώσει ασφάλεια στην εστία της.
 
Στο ύψος του:
Ξεκάθαρα ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ο οποίος δανειζόταν από την ΑΕΚ σε όποιον της... χτυπούσε την πόρτα, έμεινε, έκανε την προετοιμασία του και σε κάθε ματς εκθέτει ανεπανόρθωτα τους διοικούντες την ομάδα και τον Μανόλο Χιμένεθ. Το γκολ που σημείωσε ήταν απλά εξαιρετικό σαν ενέργεια και γενικά ήταν ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων».
 
Η γκάφα:
Σίγουρα η ενέργεια του Κώστα Μανωλά είναι μία τεράστια... γκάφα για την ομάδα και τον ίδιο. Αποβλήθηκε για θέατρο στη φάση που είχε έναν... ψευτοτσαμπουκά με τον Γιοβάνοβιτς κι ενώ ήξερε ότι έχει ήδη δεχτεί την πρώτη κίτρινη κάρτα. Αφησε την ομάδα με 10 παίκτες και στερεί συμμετοχών στην Ευρώπη τον εαυτό του. Αλλά όταν δεν έχεις κανέναν να σε συμβουλεύει αυτά παθαίνεις. Κι ο Χιμένεθ είναι επιτέλους καιρός να δράσει...
 
Το στραγάλι:
Αν εξαιρέσουμε τη φάση του δεύτερου τέρματος της Αντερλεχτ που ο επόπτης... κρεμάει τον διαιτητή αφού δεν σήκωσε τη σημαία του να υποδείξει το οφσάιντ, ο «άρχοντας» του ματς δεν έκανε λάθη. Ετρεξε πολύ, ήταν κοντά στις φάσεις, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και τα πήγε αρκετά καλά.

gazzetta.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites