Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτελέσματα και σκόρερ για το EUROPA LEAGUE


Ο Σισέ σκόραρε, αλλά η Βασλούι έκανε την έκπληξη (2-2) στη Λάτσιο και άφησε χωρίς ευρωπαϊκή νίκη την Ιταλία, ενώ η Μπεσίκτας έδειξε στον Παναθηναϊκό πως διασύρεται η Μακάμπι (5-1).


Τα έκανε όλα ο Τζιμπρίλ Σισέ, μα στο φινάλε έμεινε με πικρή γεύση. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε με πέναλτι (35' ανατροπή του Ιουνούτ στον Ρόκι) και άνοιξε το δρόμο για μία νίκη που έμοιαζε εύκολη υπόθεση. Και όμως η Βασλούι κατάφερε να κάνει την ανατροπή και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (59', 63') να προηγηθεί με δύο γκολ του Γουέσλι. Μάλιστα το δεύτερο ήταν επίσης από την άσπρη βούλα. Ο Τζάουρι ανέτρεψε τον Τεμβαντζέρα και αποβλήθηκε. Ωστόσο, ακόμα και με παίκτη λιγότερο οι Λατσιάλι πίεσαν σαν τρελοί για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε χάρη και στον Σισέ που έστειλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Σκούλι (71'), με τον τέως φορ του Παναθηναϊκού να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 89'.

Πιο εύκολο ήταν το απόγευμα του άλλου φαβορί του ομίλου. Για να περάσει χαλαρά (2-0) η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας από τη Ζυρίχη, φρόντισε ο Εμιλιάνο Ινσούα. Ο Αργεντινός αμυντικός έβαλε το πρώτο με το κεφάλι (4') και σέρβιρε το δεύτερο (21') στον επίσης νεοφερμένο Ρίκι Φαν Βόλφσβινκελ, ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο 22χρονος Ολλανδός επιθετικός έχει ήδη ξεκινήσει την απόσβεση των 4,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην Ουτρέχτη για την απόκτηση του.

Ζυρίχη – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας    0-2
(4' Ινσούα, 21' Φαν Βόλφσβινκελ)

Λάτσιο – Βασλούι    2-2
(35' πέν. Σισέ, 71' Σκούλι – 59', 63' πέν. Γουέσλι)

Βαθμολογία
1. Σπόρτινγκ Λισσαβόνας    3    2-0
2. Βασλούι    1    2-2
3. Λάτσιο    1    2-2
4. Ζυρίχη    0    0-2


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αφεντικό η Κοπεγχάγη

Πέτυχε το μοναδικό γκολ στον όμιλο και έγινε το αφεντικό. Η Κοπεγχάγη επικράτησε 1-0 στην Δανία της Βόρσκλα από την Ουκρανία και τέθηκε επικεφαλής του 2ου ομίλου του Europa League, με τον Νόρντστραντ να πετυχαίνει από τα 11 βήματα το νικητήριο γκολ στο 54'. Στον άλλο αγώνα, το Ανόβερο δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Σταντάρ Λιέγης στην Γερμανία, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να μοιράζονται τους βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η Βόρσκλα υποδέχεται το Ανόβερο και η Σταντάρ την Κοπεγχάγη.

Τα αποτελέσματα
Κοπεγχάγη-Βόρσκλα 1-0
(54' πεν. Νόρντστραντ)
Ανόβερο-Σταντάρ Λιέγης 0-0

Βαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Κοπεγχάγη 3 (1-0)
2. Σταντάρ Λιέγης 1 (0-0)
3. Ανόβερο 0 (0-0)
4. Βόρσκλα 0 (0-1)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαζί PSV και Ραπίντ

Με το επαγγελματικό 1-0 έκανε το καθήκον της η Αϊντχόφεν στον πρώτο της αγώνα στον τρίτο όμιλο του Europa League. Οι Ολλανδοί με γκολ του Μέρτενς από το πρώτο ημίχρονο επικράτησαν της Λέγκια Βαρσοβίας και ξεκίνησαν όπως έπρεπε τις υποχρεώσεις τους. Την PSV ακολούθησε η Ραπίντ Βουκουρεστίου, η οποία πέρασε με το ίδιο σκορ από το Ισραήλ κερδίζοντας την Χαποέλ Τελ Αβίβ χάρη σε γκολ του Ερέα στο 55'. Την επόμενη αγωνιστική παίζουν οι κερδισμένοι με τους χαμένους, καθώς η Λέγκια υποδέχεται την Χαποέλ και η Ραπίντ την Αϊντχόφεν.

Τα αποτελέσματα

Χαποέλ Τελ Αβίβ-Ραπίντ Βουκουρεστίου 0-1
(55' Ερέα)

Αϊντχόφεν-Λέγκια Βαρσοβίας 1-0
(21' Μέρτενς)

Bαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Αϊντχόφεν 3 (1-0)
2. Ραπίντ Βουκουρεστίου 3 (1-0)
3. Λέγκια Βαρσοβίας 0 (0-1)
4. Χαποέλ Τελ Αβίβ 0 (0-1)


5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πανηγυρίζει ο Ερντογάν
Η αλήθεια είναι πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι δηλωμένος οπαδός της Φενερμπαχτσέ. Ωστόσο, είναι εξίσου βέβαιο πως για πρώτη φορά στην ζωή του θα πανηγύρισε τόσο έξαλα μία νίκη της μισητής αντιπάλου. Βλέπετε η πολίτικο-οικονομική διαμάχη της Τουρκίας με το Ισραήλ που έχει ξεσπάσει στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει προέκταση και στο ποδόσφαιρο. Στην Κωνσταντινούπολη η Μπεσίκτας έκανε φύλλο και φτερό τη Μπακάμπι Τελ Αβίβ. Τη διέλυσε με 5-1 και παρέδωσε και ένα μάθημα στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας πως οι Ισραηλινοί δεν είναι τόσο σπουδαία ομάδα όσο εκείνος την έκανε να φαίνεται. Ο Ούγκο Αλμέιδα (3', 28') έδωσε το πρόσταγμα και τον ακολούθησαν Μεμέτ Αουρέλιο (50'), Κορκμάζ (53') και Εντού (88'), με τον Κεχάτ να έχει δώσει προσωρινά (49') ελπίδες που αποδείχτηκαν... πλάνες.
Φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από 37 χρόνια απουσίας. Η απειρία δεν εμπόδισε ωστόσο, τη Στόουκ να πλησιάσει στο να πετύχει μία σούπερ έκπληξη στην παρθενική παρουσία της σε ομίλους. Ο Κάμερον Τζέρομ (55' ) στο ντεμπούτο του με την αγγλική ομάδα, της έδωσε προβάδισμα στο Κίεβο. Η Ντιναμό προσπάθησε να αντιδράσει. Ηταν καλύτερη, είχε δοκάρι με τον Αλίγιεφ και στις καθυστερήσεις δικαιώθηκε, με τον Βουκόγιεβιτς να σώνει το βαθμό (1-1).
Δυναμό Κιέβου – Στόουκ    1-1
(90'+1' Βουκόγιεβιτς – 55' Τζέρομ)

Μπεσίκτας – Μακάμπι Τελ Αβίβ    5-1
(3', 28' Ούγκο Αλμέιδα, 50' Μεμέτ Αουρέλιο, 53' Κορκμάζ, 88' Εντού – 49' Κεχάτ)

Βαθμολογία
1. Μακάμπι    3    5-1
2. Στόουκ    1    1-1
3. Διναμό Κιέβου    1    1-1
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ    0    1-5


6ος ΟΜΙΛΟΣ
Καθάρισαν Παρί και Μπιλμπάο

Εδειξαν από την πρώτη αγωνιστική του ομίλου ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα προκριθούν Παρί Σεν Ζερμέν και Μπιλμπάο, με νίκες κόντρα στα αουτσάιντερ, Σάλτσμπουργκ και Σλόβαν αντίστοιχα. Οι Παριζιάνοι άνοιξαν το σκορ στο 35' με πέναλτι του Νενέ, το οποίο κέρδισε ο Μενέζ από τον Σίμερ σε αντεπίθεση, με τον Βραζιλιάνο να ξεγελά τον Γκούσταφσον και να ανοίγει το σκορ (1-0). Η ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (44') με τον Μποντμέρ να αξιοποιεί την πάσα του Ερντίνγκ (2-0). Στο 67' ο Μενέζ ανέβασε τον δείκτη του σκορ (3-0) και ο Σεκάγια διαμόρφωσε για τους Αυστριακούς το τελικό 3-1. Στο άλλο ματς, οι Βάσκοι ξεκίνησαν εξαιρετικά και προηγήθηκαν με δεξί σουτ του Σουσαέτα από το ύψος του πέναλτι μετά από ωραία πάσα του Μουνιαΐν (0-1), όμως η Σλόβαν (που στα προκριματικά απέκλεισε την Ρόμα) ισοφάρισε κόντρα στην ροή του αγώνα στο 34' με τον Γκουεντέ  (1-1). Η ανωτερότητα της Αθλέτικ επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά μετά, με τον δημιουργό του πρώτου γκολ, Μουνιαΐν να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και να μην αφήνει κανένα στον Πουτνόσκι για το 1-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.

Τα αποτελέσματα

Παρί Σεν Ζερμέν-Σάλτσμπουργκ 3-1
(35' πεν. Νενέ, 44' Μποντμέρ, 67' Μενέζ - 87' Σεκάγια)

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(34' Γκουεντέ - 13' Σουσαέτα, 40' Μουνιαΐν)

Η βαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Παρί Σεν Ζερμέν 3 (3-1)
2. Αθλέτικ Μπιλμπάο 3 (2-1)
3. Σλόβαν Μπρατισλάβας 0 (1-2)
4. Σάλτσμπουργκ 9 (1-3)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
«Πολυβόλο» η Άλκμααρ, εύκολα η Μπριζ
Η Άλκμααρ σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους την Μάλμε στην Ολλανδία, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επιθετικοί από το ξεκίνημα, άνοιξαν το σκορ στο 21' με ένα εκπληκτικό γκολ του Άλτιντορ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 3-0 χάρη στα τέρματα των Ελμ με πέναλτι στο 33' και Μάχερ στο 39'. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Χόλμαν να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Σουηδοί ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάροσν στο 72'.

Η Μέταλιστ μετά την Γαλλία στα προκριματικά άλωσε και την Αυστρία στους ομίλους. Οι Ουκρανοί, που είχαν πάρει την πρόκριση για τους ομίλους στο «Ογκούστ Μπονάλ» επί της Σοσό, πέρασαν με νίκη 2-1 επί της Αούστρια στη Βιέννη! Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7' με τον Γιουν, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ανοιχτά, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Γκουέιγ στο 56' και τελικά έφτασαν στη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κλέιτον Ζαβιέρ στο 79'!
Τα αποτελέσματα
Άλκμααρ-Μάλμε 4-1

(21' Άλτιντορ, 33' πεν. Ελμ, 39' Μάχερ, 49' Χόλμαν - 72' πεν. Λάρσον)

Αούστρια Βιέννης-Μέταλιστ 1-2
(7' Γιουν - 56' Γκουέιγ, 79' πεν. Κλέιτον Ζαβιέρ)

Βαθμολογία
1. Άκμααρ 3 4-1
2. Μέταλιστ 3 2-1
3. Αούστρια 0 1-2
4. Μάλμε 0 1-4

Επόμενη αγωνιστική (29/09)
Μέταλιστ-Άλκμααρ
Μάλμε-Αούστρια Βιέννης
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Με την... περυσινή αύρα
η Μπράγκα!
Η περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Μπράγκα, ξεκίνησε με νίκη στους ομίλους στην Αγγλία επί της Μπέρμιγχαμ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν στη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος σκόραρε δις. Ο πρώην μέσος της Πόρτο άνοιξε το σκορ μόλις στο 7', ενώ ο Λίμα διπλασίασε τα τέρματα των Πορτογάλων στο 59'. Οι Άγγλοι, που προσπάθησαν για την ανατροπή και ήταν αισθητά βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 71', με τον Κινγκ να μειώνει σε 2-1. Οι Πορτογάλοι, όμως, κουβαλούσαν την... περυσινή τους αύρα, άντεξαν στην πίεση και «καθάρισαν» το παιχνίδι στο 88' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μπαρμπόσα.



Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπριζ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Μάριμπορ και έφτασε πολύ άνετα στη νίκη 2-0. Οι Βέλγοι «καθάρισαν» από νωρίς το παιχνίδι με τα γκολ των Οφόε στο 7' και Ντιράρ στο 24' και στη συνέχεια έκαναν απλά συντήρηση δυνάμεων...
Τα αποτελέσματα
Μπριζ-Μάριμπορ 2-0

(7' Οφόε, 24' Ντιράρ)

Μπέρμιγχαμ-Μπράγκα 1-3
(71' Κινγκ - 7', 88' Μπαρμπόσα, 59' Λίμα)

Βαθμολογία
1. Μπράγκα 3 3-1
2. Μπριζ 3 2-0
3. Μπέρμιγχαμ 0 1-3
4. Μάριμπορ 0 0-2

Επόμενη αγωνιστική (29/09)
Μπράγκα-Μπριζ
Μάριμπορ-Μπέρμιγχαμ

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαν το σπίτι του ο Φαλκάο

Τα 17 γκολ που πέτυχε στο περσινό Europa League ήταν ουσιαστικά εκείνα που τον έκαναν να ξεχωρίσει και οδήγησαν την Ατλέτικο να δώσει ένα καράβι φράγκα για να τον αποκτήσει ως αντικαταστάτη του Φορλάν. Ο Φαλκάο λοιπόν είπε με το καλημέρα να αρχίσει να... ξεχρεώνει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα. Ντεμπούτο λοιπόν με τους Ροχιμπλάνκος και γκολ. Ούτως ή άλλως σε αυτή τη διοργάνωση αισθάνεται όπως και στο σπίτι του. Από κοντά και έτερος νεοφερμένος Ντιέγκο (έδωσε και την ασίστ στο πρώτο γκολ) που σφράγισε τη νίκη (2-0) των Μαδριλένων επί της Σέλτικ.


Τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή (2-1) πανηγύρισε και η Ουντινέζε κόντρα στη Ρεν. Αυτή είναι άλλωστε και η αντίπαλος που φιλοδοξεί να μπει σφήνα στο δίδυμο πρόκρισης των Ιταλών με την Ατλέτικο. Οι Γάλλοι πάντως ξεκίνησαν φουριόζοι και προηγήθηκαν με τον Γιουσούφ Χατζί (18'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και αφού έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, βρήκαν το δρόμο προς την ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο, Αντόνιο Ντι Νατάλε (39'). Οσο και να πίεζαν όμως, δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τη νίκη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 83', ώστε ο Αρμερό να δώσει τη λύτρωση.
Ουντινέζε – Ρεν 2-1
(39' Ντι Νατάλε, 83' Αρμερό – 18' Χατζί)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σέλτικ 2-0
(3' Φαλκάο, 69' Ντιέγκο)
Βαθμολογία
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 2-0
2. Ουντινέζε 3 2-1
3. Ρεν 0 1-2
4. Σέλτικ 0 0-2


10ος ΟΜΙΛΟΣ
Λύγισε η ΑΕΚ Λάρνακας, στο «μηδέν» η Σάλκε

Δεν μπόρεσε να συνδυάσει την πρώτη της εμφάνιση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης η ΑΕΚ Λάρνακάς, που ηττήθηκε στο Ισραήλ (1-0) από την Μακάμπι Χάιφα. Οι Κύπριοι πάλεψαν αλλά λύγισαν στο «Κιριάτ Ελιεζέρ» από το γκολ που πέτυχε στο 54' ο Γκαντίρ και τέθηκαν στην τελευταία θέση του 10ου ομίλου του Europa League, καθώς στον άλλο αγώνα, το φαβορί του γκρουπ, Σάλκε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Στεάουα και έφυγε με το 0-0 από το Βουκουρέστι σε ένα ματς που σφύριξε ο Ελληνας διαιτητής, Μιχάλης Κουκουλάκης. Η ομάδα του Τον Κάανεν θα ψάξει για τους πρώτους βαθμούς την επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης, όταν θα υποδεχθεί την Στεάουα. Η Σάλκε θα παίξει στην «Veltins Arena» με την Μακάμπι.



Μακάμπι Χάιφα (Ελίσα Λέβι): Σαράνοφ, Φάλαχ, Ντγκάνι, Μεσούμαρ, Γιαχάγια, Βερέντ, Τουατά, Γκολάσα, Γκαντίρ (65' Μποκόλι), Κάταν (89' Κοέν), Αμάσα (73' Ντε Χεσούς).

ΑΕΚ Λάρνακας (Τον Κάανεν): Φορτίν, Ντιμέκ, Ντε Κλερ, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Μρντάκοβιτς, Πάβλου (64' Γκαρσία), Δημητρίου, Γκόμες (65' Πρίσο), Σκοπελίτης (79' Κίνγσλεϊ).

Τα αποτελέσματα

Στεάουα Βουκουρεστίου-Σάλκε 0-0

Μακάμπι Χάιφα-ΑΕΚ Λάρνακας 1-0
(54' Γκαντίρ)

Βαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Μακάμπι Χάιφα 3 (1-0)
2. Σάλκε 1 (0-0)
3. Στεάουα Βουκουρεστίου 1 (0-0)
4. ΑΕΚ Λάρνακας 0 (0-1)


11ος ΟΜΙΛΟΣ
Τριάρα και κορυφή η Οντένσε

Εντυπωσιακό πέρασμα από την Κρακοβία με 3-1 επί της Βίσλα έκανε η Οντένσε, η οποία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League. Οι Δανοί πέτυχαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και επιβλήθηκαν των Πολωνών, που το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά. Στον άλλο ματς, η Φούλαμ, αν και προηγήθηκε δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο «Κρέιβεν Κότατζ» με αντίπαλο την Τβέντε, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και να μένουν πίσω από την Οντένσε, που έπιασε την κορυφή στην πρώτη αγωνιστική του 11ου ομίλου του Europa League.



Τα αποτελέσματα

Βίσλα Κρακοβίας-Οντένσε 1-3
(54' Κιρμ - 35' Γιόχανσον, 80' Ουτάκα, 92' Φαλκ)

Φούλαμ-Τβέντε 1-1
(19' Τζόνσον - 41' αυτ. Σβάρτσερ)

Bαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Οντένσε 3 (3-1)
2. Τβέντε 1 (1-1)
3. Φούλαμ 1 (1-1)
4. Βίσλα Κρακοβίας 0 (1-3)


gazzetta.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites