Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Για Bloggers: Lightbox remove / disable code

Πως να απενεργοποιήσετε το Lightbox gallery στο blog σας.

Θα μου πείτε τι θέλει αυτό το post σε ένα τέτοιο blog με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο.

Δεν έχει καμια, αλλα έλα που έβγαλα τα ματια μου σήμερα για να βρω λύση στην καινούργια "φαεινή" ιδέα που είχε η google, λανσάροντας την νέα της εφαρμογή για προβολή φωτογραφιών στα blogs. Χωρίς ούτε ένα ίχνος επιλογής προς τους bloggers για να την απενεργοποιήσουν αν δεν την θέλουν.
Και μιας και την βρήκα, είπα να την γράψω και εδώ, μπας και βοηθήσει και κάποιον άλλον και γλυτώσει το ψάξιμο σε ξένα blogs.

Και πως να την θέλουν δηλαδή την γεμάτη προβλήματα photo gallery? Μερικά από αυτά είναι ότι δεν έχει επιλογή zoom για την φωτογραφία... τι και αν έχετε αναρτήσει μια φωτογραφία 3000 pixels, ο χρηστης θα αρκεστεί στα 700, άντε στα 1200 pixels, αν είναι οριζόντια η photo.

Το κουμπί "back" δεν σε βγάζει στην σελίδα που διάβαζες, αλλα μια σελίδα πίσω, γεγονός που μπορεί να στείλει τους users σας στο προηγούμενο site/blog που διαβάζανε πριν μπούν σε εσάς.

Πολλές από τις φωτογραφίες δεν εμφανίζονται, το lightbox αγνοεί πολλές από τις παλιές photos σας.

Τέλος και για μένα το βασικό πρόβλημα, αν έχετε dropdown menu με javascript (όπως εμείς εδώ) απλά θα το βλέπετε πάνω από κάθε φωτογραφία, σπάζοντας σίγουρα τα νεύρα του αναγνώστη σας.

Πάμε τώρα στην λύση.

 1   Πηγαίνετε μπλόγκερ --> Design ---> Edit HTML
 2   Κάντε ένα backup το template σας, για να μην έχετε το άγχος του λάθους.
 3   Πατήστε ctrl+F και γράψτε </body>
 4   Αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα, ακριβώς κάτω από την εντολή </body>

<script type='text/javascript'>
document.getElementById(&#39;main&#39;).innerHTML = document.getElementById(&#39;main&#39;).innerHTML.replace(&quot;&#39;lightboxEnabled&#39;: true,&quot;,&quot;&#39;lightboxEnabled&#39;: false,&quot;);
</script>


Πατήστε αποθήκευση και αυτό ήταν, πετάξατε το βάσανο του lightbox gallery.

Αν σε περίπτωση που διορθώσει την εφαρμογή η google και θέλετε να προσθέσετε την gallery, απλά κάνετε την ίδια διαδικασία, αλλα στο τέταρτο  βήμα βρείτε και διαγράψτε όλο το κώδικα που βάλαμε.

Pickit.gr - Vas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites