Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εκβιασμός...



O Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Football League 2, καθώς η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ τον τιμώρησε για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά του δίνει το δικαίωμα της... απόσυρσης ως το πρωί της Παρασκευής!


Η ΕΠΟ, αν και δεν το έκανε σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στου ΟΦΗ, τώρα ήταν αποφασισμένη να τηρήσει την απόφασή της για υποβιβασμό οποιασδήποτε ομάδας προσφεύγει κατά της Ομοσπονδίας στα πολιτικά Δικαστήρια!
Ο Ηρακλής έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ, που είναι η πρώτη ένωση της ΕΠΟ και κατά συνέπεια στράφηκε κατά της Ομοσπονδίας με τη γνωστή συνέχεια! Τον υποβιβασμό στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία από αυτή που βρίσκονταν τη συγκεκριμένη στιγμή! Στη Football League 2 δηλαδή!
Όμως σύμφωνα με την απόφαση στον «γηραίο» μπορούν να... σώσουν την παρτίδα αρκεί έως τις 11 το πρωί της Παρασκευής να παραιτηθούν της προσφυγής τους στα δικαστήρια!
Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής έχει ως εξής:
Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 8/9/2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (άρθρο 32, παρ. 2 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών 1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την ακύρωση α) της υπ΄ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄ αριθ. Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και 2.Αγωγή της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ακύρωση α) της υπ΄αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄αριθ. 133/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο.».

Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.
Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ.
Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευσή του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012».
Στον «αέρα» το Αστέρας-Κέρκυρα, αν επιμείνει και δικαιωθεί ο Ηρακλής...
Αν, πάντως, ο Ηρακλής επιμείνει στην προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια και δικαιωθεί στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, τότε η Σούπερ Λιγκ είναι υποχρεωμένη να αναβάλει την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την Κέρκυρα, καθώς μη επιβολή δικαστικής απόφασης αποτελεί αδίκημα και επισύρει τη διαδικασία του αυτοφώρου!



gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites