Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Στην λίστα του ΠΑΟΚ ο Αγιεγκμπένι


Ο Γιακούμπου Αγιεγκμπένι προτάθηκε στον "Δικέφαλο" και εξετάζεται. Υπό ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η απόκτησή του.

Δημοσίευμα που θέλει τον 29χρονο Νιγηριανό επιθετικό της Εβερτον, Γιακούμπου Αγιεγκμπένι, να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ, ήρθε στην επιφάνεια την Κυριακή (21/8).

Το κείμενο της εφημερίδας "Metrosport" αναφέρει συγκεκριμένα: "Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, στον ΠΑΟΚ έχει προταθεί ο 29χρονος επιθετικός της Εβερτον, Γιακούμπου Αγιεγκμπένι, ο οποίος μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο με τα "ζαχαρωτά" μέχρι το επόμενο καλοκαίρι αλλά δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Ντέιβιντ Μόγιες.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν συμπεριέλαβε τον Γιακούμπου στην αποστολή της Εβερτον για τον εντός έδρας αγώνα με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόκτησή του από τον ΠΑΟΚ μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κυρίως, λόγω του υψηλού κασέ του. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του "Δικεφάλου" στην ρεβάνς με την Καρπάτι".

Ποιος είναι ο Αγιεγκμπένι

Πέρυσι ο Αγιεγκμπένι δόθηκε για έξι μήνες δανεικός στην Λέστερ, όπου σε 20 αγώνες κατάφερε να σκοράρει 11 φορές. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Τζούλιους Μπέργκερ (ομάδα της πατρίδας του) το 1998, από την οποία μετακινήθηκε ως δανεικός στην Ζιλ Βιθέντε.

Το καλοκαίρι του 1999 αποκτήθηκε από την Μακάμπι Χάιφα έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ. Πριν αγωνιστεί πάντως με τα χρώματα της Χάιφα έπαιξε ως δανεικός στην Χαποέλ Σαμπά σκοράροντας 16 γκολ σε 23 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2003 μεταγράφηκε στην Πόρτσμουθ. Στο ξεκίνημα της περιόδου 2005-06 βρέθηκε στην Μίντλεσμπρο, η οποία για χάρη του έβγαλε από τα ταμεία της 7,5 εκ. λίρες.

Από τον Αύγουστο του 2007 έως σήμερα ανήκει στην Εβερτον, με την οποία είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Με την Εθνική Νιγηρίας ο Αγιεγκμπένι μετράει 57 συμμετοχές και 21 γκολ.

sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites