Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Πρωταθλήτρια η Βραζιλία


Το πέμπτο αστέρι στη φανέλα της προσέθεσε και σε επίπεδο Νέων η Βραζιλία, που επικράτησε με 3-2 στην παράταση της Πορτογαλίας στον τελικό του Μουντιάλ U20


Η Πορτογαλία αποδείχτηκε "σκληρό καρύδι" για τη "σελεσάο" που είχε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό της Μπογκοτά (και σε υψόμετρο 2600 μέτρων), με τον 19χρονο άσο της Ιντερνασιονάλ, Όσκαρ ντος Σάντος, να χαρίζει ουσιαστικά την κούπα στην ομάδα του με τα τρία του πρώτα γκολ στη διοργάνωση.

Όσο για την εξέλιξη του αγώνα αυτή ήταν συναρπαστική: η Βραζιλία προηγήθηκε μόλις στο 5' με τον Όσκαρ, οι Πορτογάλοι έφεραν τούμπα την κατάσταση με τα τέρματα των Άλεξ (9') και Ολιβέιρα (59'), για να έρθει ο Όσκαρ με το δεύτερο του τέρμα στο 78' να στείλει τον τελικό στην παράταση.

Εκεί "μίλησε" πάλι οί ίδιος, αφού με τέρμα στο 111ο λεπτό χάρισε το πέμπτο τρόπαιο στη Βραζιλία σε επίπεδο Νέων φέρνοντάς την μία ανάσα από την πολυνίκη του θεσμού Αργεντινή που έχει 6 κατακτήσεις (οι Πορτογάλοι έμειναν στις 2).

"Η επιτυχία αυτή με κάνει πραγματικά χαρούμενο επειδή ισοφαρίσαμε το ρεκόρ της ανδρικής ομάδας", τόνισε ο Νέι Φράνκο (τεχνικός των "καριόκας"), αναφερόμενος φυσικά στα πέντε Μουντιάλ που έχει κατακτήσει η Εθνική Ανδρών της Βραζιλίας.

* Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης το Μεξικό επικράτησε με 3-1 της Γαλλίας και κατέκτησε την τρίτη θέση.

sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites