Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αφαίρεση έξι βαθμών στην Αταλάντα


Βαριά τιμωρία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο παράνομων στοιχημάτων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Ιταλία. Διαβάστε για την τιμωρία αστεριού πρώην ελληνικού συλλόγου.


Οι Ιταλοί αγαπούν το ποδόσφαιρο και κάνουν τα πάντα για να το προστατεύσουν. Σε μια ακόμη... επίδειξη της αγάπης τους η ιταλική δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη απέναντι στους συμμετέχοντες στο κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων σε αγώνες της β' κατηγορίας.

Συγκεκριμένα η σεζόν της Αταλάντα στη Serie A ξεκινάει δύσκολα με τους νεοφώτιστους να ανησυχούν ήδη για την παραμονή. Η Αταλάντα τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

Ατιμωτικό τέλος είχε η καριέρα του πρώην διεθνή μέσου Κριστιάνο Ντόνι. Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 3.5 χρόνων από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Ένα από τα διασημότερα πρόσωπα του ιταλικού ποδοσφαίρου την προηγούμενη δεκαετία, ο Μπέπε Σινιόρι που πέρασε για ένα φεγγάρι από τον Ηρακλή τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε ετών από το ποδόσφαιρο και ο Τόμας Μανφρεντίνι με "καμπάνα" τριών ετών.

Στην Άσκολι προετοιμάζονται να ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με αφαίρεση έξι βαθμών. Η Ραβένα εκδιώχθηκε από τους πίνακες και η Αλεσάντρια υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία. Η Μπενεβέντο έχασε εννέα βαθμούς από το νέο πρωτάθλημα, έξι η Κρεμονέζε, τέσσερις η Πιατσέντσα, δύο η Ρετζιάνα και από έναν η Σπέτσια και η Ταράντα.

Η μοναδική που τη... γλίτωσε με πρόστιμο ήταν η Κιέβο Βερόνα, οι άνθρωποι της οποίας παραδέχθηκαν την ενοχή τους.

Υπογραμμίζουμε πως όλα τα πρόσωπα, 26 στον αριθμό κινδυνεύουν και με ποινική δίωξη για τις πράξεις τους. Το σκάνδαλο έγινε γνωστό στο τέλος της περσινής χρονιάς μετά από έρευνα του εισαγγελέα της Κρεμόνα.

sport24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites