Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η δεύτερη αγωνιστική της Bundesliga


Η απογοητευτική Μπάγερν βρέθηκε κοντά σε μια νέα απώλεια, αλλά το σουτ του Λουίζ Γκουστάβο και η κακή εκτίμηση του Μπενάλιο άλλαξαν τη μοίρα της αναμέτρησης στη "Βολσκβάγκεν Αρίνα".

Στο 90' μετά από στρώσιμο του Ριμπερί ο Βραζιλιάνος μέσος σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Ελβετός γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ έχασε τη φάση (χωρίς καλή ορατότητα άργησε να πέσει) και το 1-0 υπέρ της ομάδας του Γιουπ Χάινκες ήταν γεγονός. Μέχρι εκείνο το σημείο οι "λύκοι" είχαν τον έλεγχο στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 39' αν το γκολ του Χέλμες με κεφαλιά δεν ακυρωνόταν μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Την πρώτη απώλειά της είχε στη "Ράιν Νέκαρ Αρίνα" η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δέχθηκε νωρίς, μόλις στο 9', ένα γκολ από τη Χοφενχαάιμ με δράστη τον Σαλίχοβιτς (εκπληκτική εκτέλεση φάουλ), και στο υπόλοιπο του αγώνα δεν κατόρθωσε να απαντήσει παρά τη χρησιμοποίηση αρκετών επιθετικογενών παικτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Εντυπωσιακή ήταν η Σάλκε, η οποία με τον Γιαν Κλας Χούντελααρ να βγάζει... φωτιές (από τις λίγες φορές) πετυχαίνοντας χατ τρικ έφτασε στο εντυπωσιακό 5-1 επί της Κολωνίας. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ποντόλσκι προτού ο Ολλανδός επιθετικός ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι και φέρει τα πάνω κάτω. Τα άλλα γκολ για την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ σημείωσαν οι Χόλτμπι και Ραούλ, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αντικατέστησε στο 13' τον τραυματία Μέτσελντερ.
Ένα γκολ στο 85' ήταν αυτό που έκρινε το ματς της Λεβερκούζεν με τη τη Βέρντερ στην "Μπάι Αρίνα". Αν και το 0-0 έδειχνε να κλειδώνει ως αποτέλεσμα, ο αριστερός μπακ των "ασπιρίνων" Μίχαλ Κάντλετς πήρε την ασίστ του Ρόλφες, που είχε μπει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα, και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Ρόμπιν Ντουτ και η πρώτη απώλεια για αυτήν του Τόμας Σάαφ, ο οποίος πειραματίστηκε και πάλι με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο σε ρόλο δεξιού μπακ. Ο Έλληνας μπακ δέχθηκε κίτρινη κάρτα.

Κατά τ' άλλα, τόσο το Ανόβερο όσο και η Μάιντζ διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στο πρωτάθλημα, οδηγώντας πλέον την κούρσα. Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νυρεμβέργης σκοράροντας δις στο πρώτο ημίχρονο (1-2), ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η παρέα του Αντρέας Ίβανσιτς της Φράιμπουργκ εκτός έδρας. Ο Αυστριακός πρώην άσος του Παναθηναϊκού έπαιξε 74 λεπτά.
Στο Αμβούργο η ομώνυμη ομάδα προηγήθηκε δύο φορές της Χέρτα, με Πέτριτς και Σον, όμως μετά το γκολ του Τόρουν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μιγιάτοβιτς σκόραρε στο 88' και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Ισοπαλία (1-1) και στην αναμέτρηση μεταξύ της Γκλάντμπαχ και της Στουτγκάρδης, καθώς στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντάεμς στο 67' η απάντηση του Κακάου ήταν άμεση (71'). Με το ίδιο σκορ μοιράστηκαν τους βαθμούς Καϊζερσλάουτερν και Άουγκσμπουργκ. Οι νεοφώτιστοι έκαναν καλό ξεκίνημα και προηγήθηκαν με τον Μέλντερς στο 9', όμως η Λάουτερν του Θάνου Πέτσου (έπαιξε 90 λεπτά, εκτός αποστολής ο Φορτούνης) γλίτωσε την απώλεια στο 80', όταν ο Ισραηλινός Σεχτέρ ισοφάρισε σε 1-1.     
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Σάλκε-Κολωνία 5-1

(42'πεν., 47', 84' Χούντελααρ, 48' Χόλτμπι 59' Ραούλ - 12' Ποντόλσκι)
Αμβούργο-Χέρτα 2-2

(25'πεν. Πέτριτς, 61' Σον - 43' Τόρουν, 88' Μιγιάτοβιτς)
Νυρεμβέργη-Ανόβερο 1-2

(56' Πέκχαρτ - 16' Αμπντελάουε, 27'πεν. Ράους)
Φράιμπουργκ-Μάιντζ 1-2

(90' Σισέ - 64' Ρίσε, 78' Τσούπο-Μότινγκ)
Χοφενχάιμ-Ντόρτμουντ 1-0

(9' Σαλίχοβιτς)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 0-1

(90' Γκουστάβο)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη 1-1

(67' Ντάεμς - 71' Κακάου)
Καϊζερσλάουτερν-Άουγκσμπουργκ 1-1

(80' Σεχτέρ - 9' Μέλντερς)
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 1-0

(85' Κάντλετς)

contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites