Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η Λίβερπουλ "άλωσε" το Λονδίνο


Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής επικρατώντας με 2-0 της Άρσεναλ στο "Emirates".


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ρέφαρε η Λίβερπουλ την εντός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Σάντερλαντ, αφού πήρε το πολύτιμο τρίποντο στην 2η αγωνιστική με το 2-0 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη επιτυχία για την ομάδα του Μέρσισαϊντ κόντρα στους "κανονιέρηδες" εκτός έδρας, από τότε που μετακόμισαν εκείνοι στο "Emirates Stadium", και η πρώτη γενικά εκτός έδρας επί της Άρσεναλ από το Φεβρουάριο του 2000.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις στο "Emirates Stadium", με τις αξιόλογες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η Λίβερπουλ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 20' με εξαιρετική κεφαλιά του Κάρολ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στσέσνι), ενώ στον αντίποδα ο Ρέινα χρειάστηκε να δείξει μόλις μία φορά τα αντακλαστικά του, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και βγάζοντας σε κόρνερ δυνατό σουτ του Φρίμπονγκ.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και στο δεύτερο ημίχρονο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν από μία μεγάλη στιγμή (στο 55' το σουτ του Κέλι έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ ενώ στο 68' ο Ρέινα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σουτ εντός περιοχής του Φαν Πέρσι).

Στο 70' όμως η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ των "κόκκινων" ύστερα από την αποβολή του Εμάνουελ Φρίμπονγκ (ντεμπούτο για τον 19χρονο μέσο στην αρχική ενδεκάδα των Λονδρέζων) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για επικίνδυνο τάκλιν στον Λούκας Λέιβα .

Ακολούθως η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία του αγώνα και μετά από τις δύο ευκαιρίες των Σουάρες (74') και Ντάουνινγκ (75') που σταμάτησαν στο σώμα του Στσέσνι έφτασε στο γκολ, με τη βοήθεια ενός... "κανονιέρη".

Οι Μεϊρέλες και Σουάρες συνδιάστηκαν μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον πρωτάρη σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ Ινιάσι Μικέλ (ο Ισπανός είχε περάσει στο 16' στη θέση του τραυματία Κοσιελνί) να προσπαθεί να απομακρύνει αλλά τη μπάλα να βρίσκει στο στήθος του Ράμσι και να καταλήγει στα δίχτυα της Άρσεναλ (0-1).

Η αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και με 10 παίκτες από το 70' Άρσεναλ έμοιαζε ανήμπορη να απαντήσει και στο 90' η Λίβερπουλ σφράγισε την επιτυχία της με δεύτερο γκολ: Μεϊρέλες και Ντάουνινγκ γύρισαν ωραία τη μπάλα και ο Σουάρες σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0.

sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites