Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Βρήκε τον ηγέτη της


Στο πρώτο του επίσημο... μισάωρο με τη Σίτι, ο Σέρχιο Αγουέρο έδειξε ότι θα είναι ο νέος της ηγέτης με δύο γκολ και μία ασίστ στο 4-0 επί της Σουόνσι. Δείτε όλα τα γκολ της 1ης αγωνιστικής της Premier League!

Καλύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Σέρχιο Αγουέρο...

Ο Αργεντινός φορ μπήκε στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Σουόνσι για την πρεμιέρα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και έκανε τα πάντα σε κάτι παραπάνω από 30 λεπτά παρουσίας: 2 γκολ και μία μαγική ασίστ για τον Νταβίδ Σίλβα ήταν ο απολογισμός του, με το τελικό 4-0 για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να σκορπεί αναπόφευκτα ενθουσιασμό στους φίλους της.

Στον αντίποδα, η Σουόνσι προέβαλε αντίσταση μόνο για έναν ημίχρονο απέναντι σε έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους που θα μπορούσε να έχει στο παρθενικό της παιχνίδι στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, με την ήττα αυτή να είναι η έκτη σερί σε πρεμιέρα.

Πήρε μπρος μετά το 20' η Σίτι...
Το πρώτο 20λεπτο βρήκε την -πρωτάρα στην Πρέμιερ Λιγκ- Σουόνσι να απειλείται ελάχιστα επιθετικά από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως η συνέχεια μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να αποδίδει αρκετά καλό ποδόσφαιρο και να αγγίζει αρκετές φορές το πολυπόθητο γκολ.

Συνολικά το 45λεπτο βρήκε τους "πολίτες" να έχουν τη συντριπτική υπεροχή στα στατιστικά με 8-0 σουτ εντός εστίας (11-2 συνολικά) και 5-1 κόρνερ, ωστόσο τα δύο οριζόντια δοκάρια που είχαν οι Σίλβα στο 29' (μακράν ο κορυφαίος παίκτης και των 22 που ήταν στο χορτάρι) και Μπάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά και η φανταστική εμφάνιση του Μίτσελ Φορν κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Ο 27χρονος γκολκίπερ των "κύκνων", φετινό καλοκαιρινό απόκτημα από την Ουτρέχτη, ήταν πραγματική εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ, και με δύο 2-3 αρκετά δύσκολες αποκρούσεις φρόντισε να δώσει τεράστιο ενδιαφέρον στην επανάληψη.

Έλυσε το γόρδιο δεσμό ο Ντζέκο
Ο Τζον Χαρτ χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο ματς στο 53' για να μπλοκάρει σουτ εκτός περιοχής του Ντόμπι, σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις των Ουαλών, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σηκώθηκε στο πόδι το "Σίτι οφ Μάντστεστερ" για ένα γκολ που φαινόταν από ώρα ότι ήταν θέμα χρόνου...

Ο Σίλβα απέφυγε περίτεχνα δύο αντιπάλους κοντά στην περιοχή της Σίτι και αφού έκανε κούρσα 40 μέτρων έστρωσε δεξιά του στον Τζόνσον, εκείνος έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, ο Φορν απέκρουσε ασθενώς και ο Ντζέκο που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ (1-0).

Το ενθουσιασμένο κοινό της Μάντσεστερ Σίτι "τρελάθηκε" ακόμα περισσότερο στο 59', όταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έριξε στον αγώνα αντί του Ντε Γιονγκ τον Σέρχιο Αγουέρο, για τον οποίο ο αγγλικός σύλλογος έδωσε 45.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να τον κάνει δικό της.

Σόου με το καλημέρα από Αγουέρο
Μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά ο διεθνής Αργεντινός φορ είχε καταφέρει ήδη να βρεθεί δύο φορές φάτσα με το γκολ (ο Φορν απέκρουσε σουτ του εντός περιοχής στο 61' ενώ στο 63' είχε πλασέ που έφυγε παράλληλα προς την εστία της Σουόνσι) και στο 68' το γήπεδο σείστηκε όταν είδε τον "Κουν" να σκοράρει το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη γαλάζια φανέλα!

Μετά από συνεργασία των Τουρέ και Τζόνσον η μπάλα έφτασε στον προωθημένο Ρίτσαρντς που έβγαλε χαμηλή παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά της περιοχής, με τον Αγουέρο να ακολουθεί τη φάση και να κάνει το 2-0 με κοντινό δεξί πλασέ.

Το επιθετικό κρεσέντο όμως των Κυπελλούχων Αγγλίας είχε και συνέχεια καθώς τρία λεπτά αργότερα έφτασαν και σε ένα τρίτο γκολ, με τον Αγουέρο δημιουργό αυτή τη φορά και σκόρερ τον -εκπληκτικό σε όλη την αναμέτρηση- Σίλβα.

Ωραίος συνδιασμός και πάλι από τους γηπεδούχους που βρίσκονταν με... κλειστά μάτια από τη μέση και μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αγουέρο πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ Φορν και την πρόλαβε οριακά πριν βγει κόρνερ, για να τη στρώσει με απίστευτο τρόπο στον Σίλβα και να γίνει το 3-0 από τον Ισπανό.

Το ονειρεμένο ντεμπούτο όμως για τον Αργεντινό δεν είχε τελειώσει καθώς στο 91' πέτυχε το 4-0, με υπέροχο δεξί διαγώνιο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σουόνσι, σε μία πρεμιέρα που θα θυμούνται για πολλά χρόνια οι σχεδόν 47.000 άνθρωποι που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Σέρχιο Αγουέρο να τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα και τους Άγγλους σχολιαστές του Sky Sports να αποφαίνονται: "a new star was born"...

Η συνέχεια επί της οθόνης, σε αυτό που οι περισσότεροι φίλαθλοι αναγνωρίζουν ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στη Γηραιά Ήπειρο.

sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites