Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η δεύτερη αγωνιστική του Championat


Η περυσινή ονειρεμένη σεζόν έχει ανεβάσει τον πήχη για τη Λιλ, η οποία στην παρούσα φάση δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και μετά από δύο αγωνιστικές έχει ξεμείνει χωρίς νίκη στο Σαμπιονά.

Κι αν στο ματς της πρεμιέρας με τη Νανσί έφταιξε το αυτογκόλ του Μπεριά, στην ήττα 1-0 από τη Μονπελιέ στο "Μετροπόλ" δικαιολογίες δεν στέκουν. Οι νταμπλούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα όχι μόνο απέτυχαν να λύσουν το "γόρδιο δεσμό", δέχθηκαν και γκολ από τον Ζιρού στο 70', χάνοντας ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας Μοναδική παρηγοριά για την ομάδα του Γκαρσιά το εξίσου ανισόρροπο ξεκίνημα των άλλων διεκδικητών του τίτλου.
Αυτοκαταστροφική η Μαρσέιγ στο "Αμπέ Ντεσάμπ", δεν κατόρθωσε να νικήσει τη Οσέρ παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο είχε προβάδισμα δύο τερμάτων. Όλα κύλησαν ιδανικά για την Ολιμπίκ στο πρώτο 45λεπτο, καθώς στην αρχή ο Ρεμί (3') και στο φινάλε ο Αντρέ Αγιού (42') την έφεραν σε θέση ισχύος με ισάριθμες προσπάθειες από στημένες φάσεις. Επιστρέφοντας όμως από τα αποδυτήρια η πρωταθλήτρια του 2010 ήταν μια άλλη ομάδα. Δέχθηκε γκολ με το... καλημέρα (47') από τον Τραορέ και έδωσε το δικαίωμα στην Οσέρ να πιστέψει στην ανατροπή, η οποία ολοκληρώθηκε με τον ξεχασμένο στη μικρή περιοχή Κοντού στο 81'. Το τελικό 2-2 άφησε τις δύο ομάδες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Ούτε τη 2η αγωνιστική γεύτηκε τη χαρά της νίκης η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού το γκολ του Γκαμερό δεν έφτανε για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Βρετάνη. Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τη φανέλα των πρωτευουσιάνων, όμως ο Πιτρόιπα πέτυχε κάτι αντίστοιχο με τα χρώματα της Ρεν και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-1) στο 88ο λεπτό.
Ούτε όμως η Λιόν κατόρθωσε να πανηγυρίσει τη δεύτερη σερί επιτυχία της στο νέο πρωτάθλημα. Το ματς με τη νεοφώτιστη Αζαξιό στο "Ζερλάν" προσφερόταν για ένα ξεκούραστο απόγευμα, όμως τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Σαμαριτανό πάγωσε το "Ζερλάν" στο 58'. Οι προσπάθειες των άσφαιρων "γκον" για άμεση ισοφάριση δεν έφεραν αποτέλεσμα και ευτυχώς που στο 82' ο Λόπες έκανε το 1-1 για να μην χαθεί τουλάχιστον ο βαθμός της ισοπαλίας.
Την κούρσα μετά από δύο αγωνιστικές οδηγεί η τριάδα των Τουλούζ, Σεντ Ετιέν και Τουλούζ. Οι "μωβ" σκοράροντας δις στο πρώτο ημίχρονο ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ντιζόν (2-0), οι "στεφγανουά" λυτρώθηκαν στο 88' με γκολ του στόπερ Μαρσάλ και λύγισαν την αντίσταση της Νανσί, ενώ η Καέν έκανε την έκπληξη στο "Ογκίστ Μπονάλ" υποχρεώνοντας σε εντός έδρας ήττα 2-1 την ευρωπαία Σοσό, η οποία προερχόταν από την ισοπαλία στη Μασσαλία και είχε πάρει αέρα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο κρίθηκε τέλος το παιχνίδι τη Λοριάν με την Μπορντό στο "Μουστουάρ", καθώς αμφότερες σκόραραν μετά το πέρας των 80 λεπτών. Ο Ζουφρ άνοιξε το σκορ για τους "μπακαλιάρους", ενώ ο... ξεχασμένος Ενρίκε ισοφάρισε για τους "Γιρονδίνους" στις καθυστερήσεις.
Την πρώτη νίκη της στο Σαμπιονά πανηγύρισε η Εβιάν, η οποία με τον Σιντνέ Γκοβού στην 11άδα (έπαιξε 83 λεπτά) κατέβαλε τη Νις με 1-0. Δράστης του μοναδικού γκολ ο Σαμπέρ Κελιφά στο 51ο λεπτό.
Στο μοναδικό παιχνίδι δίχως σκορ η Βαλενσιέν δεν κατάφερε να συνδυάσει τα... επίσημα εγκαίνια του νέου γηπέδου της με νίκη. Το 0-0 απέναντι στην ελλιπή αμυντικά Μπρεστ δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε η ομάδα του Σαντσέζ μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Καέν. Αντίθετα η ομάδα της Βρετάνης, παρά τις σημαντικές απώλειες, συνεχίζει αήττητη με δύο ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές. 
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

(89' Πιτρόιπα - 73' Γκαμερό)
Λιόν-Αζαξιό 1-1(82' Λόπες - 58' Σαμαριτανό)
Τουλούζ-Ντιζόν 2-0(71' Μπουλούτ, 85'πεν. Μασάντο)
Σεντ Ετιέν-Νανσί 1-0(88' Μαρσάλ)
Σοσό-Καέν 1-2(90' Μπουντεμπού - 15' Αμουμά, 67' Φρο)
Λοριάν-Μπορντό 1-1(81' Ζουφρ - 91' Ενρίκε)
Βαλενσιέν-Μπρεστ 0-0
Οσέρ-Μαρσέιγ 2-2

(47' Τραορέ, 81' Κοντού - 3' Ρεμί, 42' Α.Αγιού)
Εβιάν-Νις 1-0

(51' Κελιφά)
Λιλ-Μονπελιέ 0-1

(70' Ζιρού)

contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites